Έκθεση Ζωγραφικής στo πλαίσιo των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας

Στο πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με έργα τέχνης που προέρχονται από παδιά και ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες. Η έκθεση διοργανώνεται στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας της UNICEF με την Γ.Γ.Ι.Φ. καθώς και στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας της UNICEF με τον Δήμο Αθηναίων.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι δημιουργίες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών, ηλικίας 12 εώς 66 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με τα εξής μηνύματα: “Όχι σημαίνει όχι”, “Κάποια μυστικά πρέπει να αποκαλύπτονται”, “Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη”, “Η βία δεν είναι αποδεκτή”, “Το σώμα μου, μου ανήκει”. Επιλεγμένα έργα θα χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερη καμπάνια της UNICEF και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα πλαίσια των 16 Ημερών Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού καθώς και των προσφυγικών πληθυσμών, σχετικά με την έμφυλη βία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00, στο The Box, στην Πλατεία Μαβίλη (Δορυλαίου 12). Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 με ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 16:00 εώς τις 21:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 12:00 εώς τις 18:00.

Η υλοποίηση της έκθεσης και της καμπάνιας χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και υποστηρίζεται από το Break the Chain, μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση του Human Trafficking, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα elculture.gr.

Leave a Reply