Οι «Γυναίκες από Χώμα» συζητούν με το κοινό για τις ιστορίες και τις μαρτυρίες τους

Συζητήσεις που θα δώσουν απαντήσεις σε θέματα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Email: info@breakthechain.gr


Έξι χρόνια μετά τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, τέσσερις νεαρές ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «Ανδρομέδα», οι Ντίνα Κούκου, Φανή Γρύλλη, Σοφία Ρούβα και Αναστασία Τσούτση, από κοινού με την Έφη Σισμανίδου,γίνονται οι «Γυναίκες από Χώμα» κι αφηγούνται τις ιστορίες και τις μαρτυρίες τους. Το έργο, σε σύνθεση κειμένων και σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, θα παίζεται έως και τις 28 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Vault στον Βοτανικό, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:15

«Η πρώτη μας παράσταση θέλουμε να είναι ένας τρόπος αντίστασης, διαμαρτυρίας, αλλά και διατήρησης της μνήμης, για αυτό και δημιουργήσαμε την Ομάδα «Ανδρομέδα», υποστηρίζουν. «Την άνοιξη του 2012, με τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών,συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολα καταπατούνται και εξευτελίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, κι αυτό είναι κάτι που αφορά όλους μας», υπογραμμίζουν. «Ερευνήσαμε, ενημερωθήκαμε, αναζητήσαμε ουσιαστικές απαντήσεις, καθώς η ομάδα μας θέλει να καταπιάνεται και να θίγει θέματα ανισότητας, ρατσισμού, κοινωνικής αδικίας και καταπίεσης», αναφέρουν και προσθέτουν πως «Οι Γυναίκες από Χώμα» είναι μια παράσταση που φωτίζει τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ζωής».

Ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό

Τις δυο τελευταίες Παρασκευές του Οκτωβρίου, 19 και 26, μετά το τέλος της παράστασης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, διάρκειας μιας ώρας.

Στις 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν οι: Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος και διευθύντρια του 18 ΑΝΩ, Ελένη Σπαθανά, δικηγόρος υπεράσπισης των γυναικών από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών, Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τις διωκόμενες οροθετικές και η Κορίνα Χατζηνικολάου, Επιστημονική Σύμβουλος, Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων & Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας, ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ.  Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Γιουκάκης.

Στις 26 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν οι: Χαρά Παπαγεωργίου, δικηγόρος υπεράσπισης των γυναικών από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών, Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τις διωκόμενες οροθετικές και Κατερίνα Μάτσα,ψυχίατρος και διευθύντρια του 18 ΑΝΩ και ο Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.  Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και υποστηρίζεται από το Break the Chain.

Γυναίκες από χώμα

«Γυναίκες από χώμα»: μια παράσταση για την κοινωνική διαφθορά

Leave a Reply